Vergelijk objecten

Deel je ervaringskennis en bepaal zelf waar je heengaat !

Deel je ervaringen op deze website. Maak goede foto’s van goed toegankelijke locaties en voeg een goede beschrijving toe. Dan maken we met z’n allen Nederland een stuk toegankelijker !!

 

Uit eten gaan, winkelen of op vakantie gaan is voor mensen met een lichamelijke beperking namelijk niet zo vanzelfsprekend. Vaak leveren deze situaties meer problemen op dan dat je er plezier en ontspanning aan hebt.

 

De eerste vraag is of je überhaupt zelfstandig de winkel, het restaurant of je vakantiehuis kan binnenkomen. Vervolgens is de vraag of je binnen ook naar het toilet kunt gaan. Zelfstandig, zonder hulp, etc. Ditzelfde maak je vaak mee als je in het dagelijks leven boodschappen wilt doen of naar winkels wilt gaan om te shoppen. Zie maar eens goed de winkel binnen te komen of in de winkel te rijden met een scootmobiel.

 

Veel mensen hebben daar hulp bij nodig, terwijl dat helemaal niet nodig is. Als de toegankelijkheid maar gegarandeerd is, dan bepaal je zelf wel waar je naartoe gaat. Eigenlijk heel logisch.

 

Toegankelijke locaties

Keurmerken, regelgeving en bestaande websites bieden onvoldoende garantie voor toegankelijkheid van locaties.

Vandaar deze website door en voor mensen met een beperking. Je bent namelijk zelf het best in staat om te bepalen of iets goed toegankelijk voor je is, zonder dat je daar (veel) hulp bij nodig hebt.  Voeg daarom hier je locaties toe en deel je ervaringen.

 

Doneren

Wil je een kleine (of grote) bijdrage doneren, dan kun je dat hier heel gemakkelijk via Ideal of overboeking doen. Dat heeft ook belastingvoordelen.

Echtwelkom.nl is een website van de stichting Echt Op Vakantie. Deze stichting heeft de ANBI status. Dat betekent dat doneren en schenken aan de stichting belastingvoordeel biedt. Donateurs (particulier of zakelijk) van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Meer informatie hierover is te vinden op deze site van de Belastingdienst, Giften.

 

De formele gegevens van de stichting vind je hier.

 

De stichting is op zoek naar leden en mede-bestuurders. Wil je informatie ontvangen of wil je je inzetten voor de stichting, neem dan contact op met de voorzitter van de stichting, Henk van de Merwe.

Heb je vragen of wil je lid of partner worden, neem dan contact op met:

Henk van de Merwe
tel. 06 26 92 41 42
info@echtwelkom.nl

 

Doneren

Via onderstaand formulier kun je eenvoudig en veilig een donatie via iDEAL overmaken.

Bedrag